ΩΡΛ Παθήσεις Παιδιών

 
Η χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος Χριστίνα Χομοροίτη, με έδρα την Αργυρούπολη, ειδικεύεται στις ΩΡΛ παθήσεις παιδιών.

Χάρη στην εμπειρία και την εξειδίκευσή της πάνω στο αντικείμενο, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με επιτυχία μεγάλη γκάμα σχετικών περιστατικών με πλήρη επιστημονική προσέγγιση.
 
Εκκριτική Ωτίτιδα στα Παιδιά ( Υγρό στο Αυτί )
 
 
Εκκριτική Ωτίτιδα στα Παιδιά ( Υγρό στο Αυτί )
 
 
 
Συχνά οι γονείς παρατηρούν ότι το παιδί δεν ακούει καλά, ρωτάει συχνά " τι- τι ", δεν απαντά όταν το φωνάζουν και βάζει την τηλεόραση δυνατά.

Πριν αποφασίσουν ότι απλά είναι απρόσεκτο ή ανυπάκουο πρέπει να αποκλειστεί μια πολύ συχνή στα παιδιά πάθηση, η εκκριτική ωτίτιδα. ( 1 στα 2 παιδιά ηλικίας 3-4 ετών ).

Το κάθε αυτί επικοινωνεί με τη μύτη με ένα σωληνάκι, την ευσταχιανή σάλπιγγα που χρησιμεύει για τον αερισμό του δηλαδή την είσοδο αέρα στο μέσο αυτί ( πίσω από το τύμπανο ).
 
 
 
 
Όταν για κάποιο λόγο κλείσει η είσοδος της ευσταχιανής σάλπιγγας μέσα στη μύτη, το αυτί δεν αερίζεται και αντιδρά με την παραγωγή υγρού που καταλαμβάνει το χώρο πίσω από το τύμπανο ο οποίος φυσιολογικά έχει αέρα.
Αποτέλεσμα αυτού είναι η μειωμένη ακοή αφού η μεταφορά του ήχου είναι δυσκολότερη μέσω του υγρού από ότι μέσω του αέρα.

Η πιο συχνή αιτία απόφραξης της ευσταχιανής σάλπιγγας είναι η υπερτροφία των αδενοειδών εκβλαστήσεων, τα γνωστά κρεατάκια. Επίσης για την εκκριτική ωτίτιδα ενοχοποιούνται η ανωριμότητα στη λειτουργία της ευσταχιανής σάλπιγγας και οι συχνές λοιμώξεις ( ρινίτιδες ).

Η αντιμετώπισή της επομένως εξαρτάται από την αιτία και μπορεί να είναι φαρμακευτική ή χειρουργική.

Επειδή η εκκριτική ωτίτιδα δεν πονάει και το παιδί δεν διαμαρτύρεται ότι δεν ακούει πρόκειται για μια πάθηση που μπορεί να ξεφύγει της προσοχής των γονιών.

Οι επιπτώσεις της βαρηκοΐας λόγω της εκκριτικής ωτίτιδας μπορεί να είναι πολύ σημαντικές. Τα παιδιά με υγρό στα αυτιά μπορεί να αργήσουν να μιλήσουν ή να έχουν προβλήματα στην ανάπτυξη του λόγου. Σε παραμελημένες περιπτώσεις μπορεί να έχουν μειωμένη απόδοση στο σχολείο, επιθετικότητα, δυσκολία προσαρμογής και μειωμένη πνευματική ανάπτυξη. Φυσικά δεν έχουν όλα τα παιδιά με εκκριτική ωτίτιδα σοβαρά προβλήματα ακοής ή λόγου, πρέπει όμως να παρακολουθούνται από τον ωτορινολαρυγγολόγο σε συνεργασία με τον παιδίατρο ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Η παρακολούθηση με τυμπανόγραμμα και ακοόγραμμα ( στα μεγαλύτερα παιδιά ) κρίνεται επίσης απαραίτητη δεδομένου ότι όσο το υγρό παραμένει στο αυτί, η σύστασή του αλλάζει ( γίνεται πιο παχύρευστο) και είναι πιο δύσκολη η αντιμετώπιση του.
 
 
 
Υπερτροφία Αδενοειδών Εκβλαστήσεων ( Κρεατάκια )
 
Ροχαλητό στα Παιδιά
 
Οξεία Μέση Ωτίτιδα - Υποτροπιάζουσες Ωτίτιδες
 
Ρινορραγία στα Παιδιά
 
Χρόνια Αμυγδαλίτιδα
 
Υπερτροφία Αμυγδάλων
 
Σωληνίσκοι Αερισμού ( Σωληνάκια )
 
Βαρηκοΐα - Έλεγχος Ακοής
 
 
 
 

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος - Χομορίτη Χριστίνα

 
Τηλέφωνο 2109920070
 
Κινητό Τηλέφωνο 6974653833